Monique Boonen

De waarde van intuïtie

“Voor mij is intuïtie een sterke waarde. Ik zie het als een verticale as in het leven. We zijn gewend horizontaal te denken, te leven en te handelen. Dat is ons zo geleerd. We denken in doelen en resultaten, bewandelen een denkbeeldige horizontale as. De verticale as daarentegen, staat voor een hele andere beweging. Met je verticale as sta je echt in je leven, in je oorsprong, in je wezen. En daarin zit veel weten en wijsheid. Het is een depot waar mensen soms totaal aan voorbijgaan. Maar juist die verticale as kan je stevigheid geven op momenten die moeilijk zijn.” 

Monique Boonen

Ik heb Jeugdwelzijnswerk (HBO) en Communicatiewetenschap (RU Nijmegen) gestudeerd. Daarna heb ik gewerkt in gezondheidsvoorlichting en organisaties voor opleiding en advies.
Vanuit verschillende invalshoeken heb ik met mensen gewerkt. Steeds dichter bij wat een mens echt bezighoudt : zijn levenswandel.

Iedereen ondervindt in zijn leven plezier én ellende. Dat maakt ons zo enorm gelijkwaardig. Op een eigen manier leren omgaan met dat plezier en die ellende is wat me blijft boeien. Mensen daarbij begeleiden, ze stimuleren die eigen manier te vinden, is wat ik het liefste doe.

Mijn opleiding tot coach volgde ik aan de Alba Academie in Eindhoven. Dat sterkte me in mijn voorkeur om niet volgens één methode te werken, maar het beste uit verschillende theorieën en methoden te halen. Ik werk persoons- en ontwikkelingsgericht, maak gebruik van werkvormen uit bv. NLP, TA en Psychosynthese. Belangrijk daarbij is het bevorderen van de samenwerking tussen hoofd en hart, lichaam en geest, het bewuste en het onbewuste.

Sinds 2007 ben ik werkzaam als zelfstandig coach voor particulieren en voor mensen in organisaties.

In 2008 heb ik me bovendien aangesloten als freelance trainer en coach bij Focus on U, een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van mensen en organisaties in het onderwijs.

 

?